Blažo Šaranović novi je predsjednik Bokserskog Saveza Crne Gore, odlučeno je na izbornoj Skupštini Saveza održanoj danas.

 

Blažo Šaranović, koji je posljednjih godina umnogome doprinio razvoju bokserskog sporta u Crnoj Gori i Glavnom gradu, bio je jedini kandidat, izabran je apsolutnom većinom glasova, a njegov izbor predložio je BK Podgorica.

 

Novi predsjednik Saveza u roku petnaest dana dostaviće svim klubovima u Crnoj Gori plan rada, formirati Upravni odbor koji će odlučiti o imenovanju novog direktora Saveza, tehničkog sekretara i selektora reprezentacije. Takođe, oformiće se i nove komisije BSCG.

 

Za Predsjednika Skupštine Saveza, apsolutnom većinom glasova, izabran je dosadašnji prvi čovjek ove institucije g-din Božidar Vuksanović, dok su delegati klubova za Generalnog sekretara izglasali dugogodišnjeg bokserskog radnika Zdravka Matovića.

 

Dosadašnji predsjednik Saveza Božidar Vuksanović na današnjoj sjednici zahvalio je svim prisutnima na velikoj podršci godinama unazad, i iznio izvještaj o radu za protekli period. Poseban akcenat stavljen je na potpunu finansijsku konsolidaciju Saveza i uspjeh Milovana Sekulovića koji je osvojio bronzanu medalju na nedavno završenom evropskom prvenstvu. Takođe, velike pohvale upućene su BK Podgorica i BK Budva čiji primjer bi trebalo da slijede i ostali klubovi u Crnoj Gori.

 

Kao važan segment izborne Skupštine BSCG ističe se usvajanje novog Statuta koji je u potpunosti prilagođen statutu AIBA, dok su usvojene i određene sugestije delegata po pitanju izmjene i prilagođavanja pojedinih tačaka zajedničkom interesu.

 

Sjednica izborne Skupštine protekla je u odličnoj atmosferi, a velika zahvalnost upućena je svim klubovima i pojedincima, bokserskim radnicima, koji su u prethodnom periodu davali bezrezervnu podršku BSCG koja ima veliki značaj na putu ka boljim rezultatima crnogorskog olimpijskog boksa.

 

izborna-skupstina-bscg