Član BK Podgorica Alen Beganović proglašen je za najboljeg boksera Crne Gore u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Bokserskog saveza.

Beganović je trijumfovao na Kupu mimoze, Trofeju Podgorice, Memorijalu Vlaznija i sarajevskom memorijalu Hakija Turajlić, na kojem je proglašen i za najboljeg stranog boksera.Imao je deset mečeva i ostvario devet pobjeda, a draftovan je i za svjetsku ligu.

U ženskoj konkurenciji nagrađena je članica BK Budva,Aleksandra Vujović. Vujovićeva je bila učesnica svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, a prošlu godinu završila je sa devet pobjeda u 13 mečeva.Osvajala je zlatne medalje na Jadranskom biseru, Otvorenom prvenstvu Zagreba i Vojvodine, dok je na turniru Kikindske rukavice proglašena za najbolju bokserku.

Najbolji mladi bokser je član BK Podgorica Kosta Božović, koji je od sedam mečeva prošle godine šest dobio prekidom.Proglašen je za najboljeg mladog boksera Kupa mimoze, a bio je osvajač zlatnog odličja i na turnirima Ljah Nimani i Otvorenom prvenstvu Podgorice.

Najbolji junior je Ognjen Čejović Radničkog iz Berana , dobitnik priznanja na Otvorenom prvenstvu Podgorice za najboljeg juniorskog boksera.

Najbolji školarac je Stefan Savković iz BK Podgorica, koji je bio proglašen za najboljeg boksera prvog kola Beneks lige. Za najboljeg pionira proglašen je Miloiš Vujović iz BK Podgorica, koji je nagrađen i za najboljeg boksera Otvorenog prvenstva Podgorice.

Za najboljeg trenera nagrađen je Bajram Ademović, dok je najbolji klub u 2014. godini BK Podgorica.
Nagrada za najboljeg bokserskog radnika uručena je Zdravku Matoviću, dok su za dugogodišnje zasluge za razvoj boksa u Crnoj Gori zlatne plakete dobili Radovan Jovićević i Ljubisav Milović.

Za doprinos razvoju i popularizaciji boksa u Crnoj Gori zahvalnice su uručene Radio televiziji Crne Gore, televizijama: 777, Pink, Atlas, dnevnim listovima Dan i Pobjeda-Arena i novinskoj agenciji MINA.Svečanosti proglašenja najboljih, između ostalih, prisustvovali su dugogodišnji predsjednik Bokserskog saveza bivše Jugoslavije Miroslav Popović i nekadašnji AIBA sudija Sreten Jabučanin.