U Bugarskom gradu Albena na Evropskom prvenstvu u boksu za juniore, na kojem učestvuje 265 boksera iz 32 zemlje, Petar Liješević i Miloš Krasnići ostvarili su ubjedljive pobjede u osmini finala.

Petar Liješević je u kategoriji do 66 kilograma pobijedio Moldavca Marsela Nistreanua, dok je Miloš Krasnići do 70 kilograma, savladao Kipranina Georgiosa Vasileiousa.

„Prvi u ring ušao je Petar Liješević i u furioznom tempu savladao je Moldavca. Petar je sve tri runde diktirao tempo i udarcima u serijama lomio otpor protivnika, koji je pokušavao da se spasi klinčom, zbog čega je kažnjen sa dvije javne opomene.

Petra u borbi za medalju 22. septembra čeka Ukrajinac Mihalusko Jaroslav, koji je do sada pobijedio reprezentativce Rusije i Italije.

Miloš Krasnići je takodje savladao Kipranina i doveo ga u nok daun u trećoj rundi. Krasnići će u ring ponovo 21. septembra, kada će se boriti za medalju sa domaćinom Stanojev Stolivom, istog dana u ring ce uci i  Nenad Marković koji ce se boriti sa reprezentativcem Njemačke Rasulom Hamadom.