Bokserska reprezentacija Crne Gore okupila se u Budvi i počela dvonedjeljne pripreme.

Pripreme vode selektor Boško Drašković, trener reprezentacije Nikola Ružić, direktor Dragan Djuričković, kao i klupski treneri Mugoša Kovačević i Mevludin Mulić.

“Cilj bokserskog saveza je da proširi bazu u narednom periodu, pa će sa što češćim okupljanjem većeg broja talentovanih boksera u buduće imati veći broj takmičara na koje će moći da računa. Na pripremama su okupljeni najtalentovaniji u uzrastu školaraca i juniora sa kojima trener Ružić i njegovi pomoćnici Kovačević i Mulić koriste priliku da što više rade školu boksa, bokserku tehniku i taktičke varijante vodjenja borbe”, kazao je selektor Boško Drašković.

On je naglasio da najbolji u uzrastu mladih i seniora odrađuju bazične pripreme.

“Oni će tokom cijele godine imati zahtjevan kalendar takmičenja. Naši bokseri su u protekle tri godine osvojili tri medalje na Evropskim prvenstvima a čak njih pet se borilo za medalju pa želimo nastaviti u istom ili još jačem ritmu”, kazao je Drašković.

On je naglasio da će reprezentativci u svim uzrastima učestvovati na brojnim međunarodnim turnirima.

“One najistaknutije očekuje Evropsko prvenstvo za juniore, u maju na kojem će Bojana Gojković braniti titulu šampionke Evrope, kao i Evropsko prvenstvo za mlade gdje će nas predstavljati pet boksera koji su već skrenuli paznju na sebe svojim rezultatima u protekle dvije godine”, rekao je Drašković.

On je podsjetio da će Tamara Radunović učestvovati na Evropskim igrama u Minsku.

“Kako saznajemo Evropske igre u Minsku će u boksu ujedno biti i Evropsko prvenstvo, tako bi učešće bilo otvoreno, pa bi na njemu učestvovao iskusni teskaš Marko Radonjić koji je neporažen u profesionalnom boksu, kao i Milovan Sekulović, Stefan Savković i Petar Marčić. U Minsku će najbolji biti kvalifikovani za svetsko prvenstvo koje će ujedno biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju”, kazao je Drašković.

On je najavio da će Bojana Gojković i Tamara Radunović naredne sedmice učestvovati na Kupu nacija u Somboru, koji će okupiti bokserke iz oko 20 država.

Bokseri treniraju u sali bokserskog kluba Budva i teretani Original.