23.11.2014 – Na međunarodnom turniru u Đakovici reptezentativac Crne Gore Emir Šabotić je u finalu savladao Milana Sapeka iz Česke i osvojio zlato, Alen Beganović posle sjajne pobjede nad reprezentativcem Njemačke nije mogao da nastupi u finalu zbog povrede koju je zadobio nesportskim faulom od strane protivnika, dok je Dragan Pešić poražen od reprezentativca Albanije u izjednačenom meču.

22.11.2014 – Crnogorski bokseri Alen Beganović, Emir Šabotić i Dragan Pešić plasirali su se u finale međunarodnog turnira u Đakovici…

Šabotić je u polufinalnom meču kategorije do 75 kilograma pobijedio Čeha Miolana Šapeka, dok je Beganović nastup u finalu kategorije preko 91 kilogram izborio pobjedom protiv Njemca Erika Presniha.

Pešić je, voljom žrijeba voljom žrijeba, izborio direktan plasman u finale kategorije do 64 kilograma.

“Nastup Beganovića u finalu doveden je u pitanje zbog povrede iznad obrve lijevog oka, od udarca laktom u toku borbe, pa je poslije meča morao da ušije ranu. Turnir u Đakovici je treći u posljednjih dvadesetak dana na kojem je nastupila naša reprezentacija”, saopšteno je iz Bokserskog saveza.

Turnir u Đakovici okupio je boksere iz 11 reprezentacija.