„Stvaranje skladne i profesionalne saradnje svih onih koji čine instituciju Bokserskog Saveza Crne Gore biće jedan od prioriteta i u predstojećoj 2017. godini.

 

Činjenica je da se posljednjih godina uveliko radi na stvaranju jake baze u konkurenciji juniora i mladih koji će jednog dana u seniorskoj konkurenciji sa ponosom u uspjehom predstavaljati crnogorski boks. Ta praksa biće nastavljena u narednoj godini, ali i godinama koje su pred nama.

 

Veliko zalaganje i rad naših stručnjaka nijesu dovoljni, i zato je u toku rad na pronalaženju strategije adekvatnog sistema takmičenja na nivou Crne Gore koje će doprinijeti da naši takmičari dobiju na iskustvu i steknu određenu zrelost.

 

Formiranjem upravnog odbora od ljudi koji mogu da u velikoj mjeri pomognu dalji razvoj Saveza, upravo je jedan od koraka na zacrtanom cilju.

 

Zatim; jasna vizija o budućim sponzorima BSCG čiji marketing tim je formiran i koji će biti zadužen upravo za ovu interesnu sferu, kao i za pronalaženje reprezentativne TV stanice koja će imati ekskluzivno pravo prenosa svih bokserskim mečeva na prostorima Crne Gore u olimpijskom boksu.

 

Jedna od obaveza koja se nameće je i pronalaženje adekvatnih uslova za kancelarijsko poslovanje Saveza. Mogu sa zadovoljstvom da istaknem da je samo pitanje dana kada će BSCG dobiti nove prostorije. Sama ta činjenica nameće nam još jednu od obaveza, a to je pronalaženje dodatnih kadrova kako bi u potpunosti uklopili radni mozaik ove institucije.

 

Pripremljen je i nacrt projekta za 2017. godinu za dodjelu sredstava od Ministarstva sporta. U odnosu na prethodne godine znatno će biti uvećane ambicije, zato sam siguran da će Savez dobiti još veća raspoloživa sredstva kako bi zacrtano sproveo u djelo.

 

U velikoj mjeri radiće se na još većem uključivanju Saveza u međunarodne bokserske institucije, prije svih tu mislim na AIBU i EUBC, jer je od velike važnosti da neko od naših predstavnika bude infiltriran i ima određenu funkciju u ovim sistemima. Sve u jednom, možda i najvažnijem cilju olimpijskog boksa u našoj zemlji, ujedno i svih nas u Bokserskom Savezu kada je u pitanju bliska budućnost – a to je organizacija odnosno domaćinstvo evropskog prvenstva za mlade 2018. godine.  Uspostavljeni su izvanredni odnosi sa predstavnicima krovnih bokserskih institucija, tako da smatram da uz našu veliku angažovanost i trud i u budućem radu, polako dobijamo određene garancije za zadati cilj.

 

Pomenuo sam na početku stvaranje adekvatnog sistema takmičenja na nacionalnom nivou. Svakako da ćemo time doprinijeti da klubovi podignu nivo svijesti, povećaju napore i nastave sa još predanijim radom na stvaranju novih generacija crnogorskog boksa.

 

BSCG osmislio je i jedan od načina za određeni stimulans po tom pitanju, jer je planiran nagradni fond za najbolji klub u Crnoj Gori na kraju takmičarske godine, ali i pojedince.

 

Smatram da mojim imenovanjem na mjesto predsjednika BSCG nastavljamo da gajimo, kao i do sada, izvanredne odnose sa svim državnim institucijama, pogotovu onima koje su zadužene za sport. Takođe, svim ljudima koji su zainteresovani da pomognu na bilo koji način još veći prosperitet boksa u Crnoj Gori, vrata Bokserskog Saveza su širom otvorena. Za one koji svoje ambicije gaje na ličnim animozitetima i netrepeljivosti, a koji time nesvjesno urušavaju lični integritet i integritet bokserskog sporta, neće biti mjesta u najvećoj bokserskoj instituciji u zemlji.

plan-rada-g-din-blazo-saranovic