Predsjednik crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je danas delegaciju bokserskog Saveza Crne Gore sa predsjednikom Božidarom Vuksanovićem na čelu nakon velikog uspjeha juniorskog reprezentativca Milovana Sekulovića na nedavno završenom evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

 

Pored Vuksanovića i Sekulovića, svečanom prijemu prisustvovali su selektor reprezentacije Dragan Đuričković i sportski direktor BSCG Dražen Brajović.

 

Prvi čovjek COK-a izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenim uspjehom Sekulovića istakavši da je ovo ujedno i veliki korak na putu ka još većem progresu crnogorskog olimpijskog boksa.

 

– „ Boks kao jedan od najstarijih olimpijskih sportova i kao sport koji u našoj zemlji ima veliku tradiciju sada ima još veću potporu da održi kontinuitet uspjeha ranijih generacija. Vašim radom i zalaganjem dokazali ste da boks i dalje ima veliku budućnost, jer je za prilično kratak period stvoren značajan broj mladih i perspektivnih boksera koji će siguran sam nastaviti da ostvaruju uspjehe poput našeg Sekulovića. Izuzetno prija činjenica da se na ovom prvenstvu naša zemlja našla u društvu bokserskih velesila, a zahvaljujući Sekuloviću i stručnom timu reprezentacije izborila za jedno od mjesta na pobjedničkom postolju. Jer, podsjetiću još jednom, sportisti su najveći ambasadori svoje države, pogotovu ukoliko uspiju da se okite nekom od medalja. Crnogorski olimpijski komitet podržavaće i dalje sve akcije BSCG koje su se do sada u mnogim slučajevima pokazale kao izuzetno produktivne.“ – kazao je Simonović.

 

 

Predjednik BSCG Božidar Vuksanović zahvalio je COK-u na čijem je čelu Simonović na dosadašnjoj bezrezervnoj podršci, uvjeren da je ovo samo početak odličnih rezultata novog talasa crnogorskog olimpijskog boksa.

 

– „ Sistem organizacije u BSCG koji funkcioniše na prilično visokom nivou inicirao je uspjeh Milovana Sekulovića koji se istakao kao predvodnik nove generacije crnogorskog olimpijskog boksa. Reprezentacija posjeduje veliki broj veoma talentovanih i perspektivnih boksera sa kojima radi iskusan i stručan tim trenera kao i bivših boksera koji su sa uspjehom predstavljali Crnu Goru na najvećim takmičenjima. Za uspjeh poput ovog bio je potreban zaista veliki trud svih nas koji činimo BSCG. Ne treba izostaviti činjenicu i da je umonogome doprinio izvanredan odnos u komunikaciji i radu. Sigurni smo da je ovo samo početak jedne nove ere uspjeha i još većeg progresa olimpijskog boksa u Crnoj Gori,.“ – istakao je Vuksanović.