Minula godina protekla je u znaku sjajne Bojane Gojković, koja je 1.juna u rumunskom Galatiju savladala Italijanku Sofiju Maconi, čime je odbranila titulu šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji. Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore za 2018. i 2019. godinu još jednom je potvrdila da je najveći biser ne samo u boksu, već naše zemlje, pa je očekivano osim nagrade za najbolju juniorku dobila i pehar za najboljeg boksera 2019. godine!

Godinu je obilježio i njen klub – Budva, koji je još jednom praktično ,,pokupio” sva priznanja. Još jednom najbolja seniorka je Tamara Radunović, mlada takmičarka Nina Radenović, junior Damjan Liješević, a školarac Andrija Brajković. U BK Budva otišla su i priznanja za najboljeg trenera, a to je iskusni stručnjak Nikola Ružić, tvorac nove generacije takmičara, koji blistaju na ringu posljednjih godina, najbolji bokserski radnik je Aleksandar Klemenko, inače predsjednik BK Budva. Ovaj kolektiv dobio je priznanje za najbolji klub i najuspješniji kolektiv na prvenstvu Crne Gore za 2019. godinu.

Nagrađeni su još Andrija Mrdak iz Bokserskog kluba Bijelo Polje, koji je najbolji pionir, Edin Alković iz Bokserskog kluba Podgorica je najbolji mladi takmičar, a njegov klupski drug Kenan Husović je najbolji senior.

Još jednom nagradu za najboljeg sudiju dobio je Đorđije Perović, koji je već godinama naš najbolji arbitar i koji s razlogom dijeli pravdu i na međunarodnoj sceni.