Bokserske reprezentacije Regionalne lige i Italije odmjeriće snage u prijateljskom meču čiji će domaćin biti Podgorica. Meč je zakazan za 18. novembar. Ovo je direktna odluka predsjednika Evropske bokserske federacije (EUBC) Franca Falvinellia koju je saopštio Blažu Šaranoviću, predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore, na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici šest nacionalnih saveza čiji klubovi participiraju u Regionalnoj bokserskoj ligi (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Slovenija):

„Ja sam bio naprosto iznenađen ovakvim predlogom koji je iznio predsjednik EUBC Falcinelli, ali kada je obrazlagao onda je bilo i više nego očigledno da u Evropskoj bokserskoj federaciji prate naš rad. Naime, predsjednik Falcinelli je iznio najveće moguće ocjene o organizaciji Regionalne lige a iznad svega na račun organizacije turnira Trofej Podgorice koji je prošle godine okupio mlade boksere iz 15 država“– kazao je Blažo Šaranović, predsjednik BSCG.

Dolazak najboljih boksera iz Italije u Podgoricu biće prilika da ljubitelji „plemenite vještine“ konačno vide na djelu neke od najboljih majstora ovog sporta u evropskim i svjetskim okvirima:

„Tako je, Italija u ovom trenutku spada u red evropskih bokserskih velesila. sa poslednjeg šampionata Evrope imaju dvije bronze. Ali, u ovom spektaklu učešće će uzeti i najbolji bokseri iz regiona. Moram vam reći da je predssjednik Falcinelli izrazio poseban senzibilitet prema bokserima sa prostora bivše Jugoslavije podsjećajući nas sve da su sa ou ovi prostori dali veliki broj evropskih i svjetskih asova“ – dodao je Šaranović.

Upravo i iz tog razloga ovaj meč imaće i još jednu zanimljivost:

„Planirali smo da u Podgoricu pozovemo najveće bokserske asove iz SFRJ. Pozive da prisustvuju ovom, rekao bih najvećem bokserskom dogašaju u poslednje dvije decenije kod nas, uputićemo Draganu Vujkoviću, Bratislavu Ristiću, Mirku Puzoviću, Damira Škara, Anta Josipovića, Aca Rusevskog, braću Kačar, Fazliju Šaćirovića, naravno bez našeg Miodraga Perunovića ovaj događaj ne smije proteći.Sve ćemo uraditi da zasita ovaj događaj ostane u sjećanju svima, da se stariji podsjete na šampione a da mladi vide one koji su sada a posebno one koji su nekada svojim znanjem i stilom ovu vještinu zaista učinili plemenitom. Ako uspijemo sve ove asove dovedemo u Podgoricu, biću neizmjerno srećan“ – otkrio je Šaranović. i neke veoma interesantne detalje koji će pratiti ovaj događaj u dvorani Univerzitetskog sportsko kulturnog centra.

Na kraju, još jedno priznanje dobila je Crna Gora na sastanku u Assisiu:

„Svi učesnici sastanka složili su se da je za amaterski boks posebno važno da se obnovi održavanje šampionata Balkana koje je u prekidu 15 godina. Sa prostora Balkana uvijek su dolazoli izuzetno hrabri bokseri,po nekom nepisanom pravilu, nekada je medalja sa Balkanskog prvenstva značila gotovo sigurno osvajanje medalje i na šampionatima Evrope i svijeta. Sjetite se samo kakvih su asova imali Bugarska, Rumunija i bivša Jugoslavija i sve će vam biti jasno. Ja sam izrazio spremnost u ime Bokserskog saveza Crne Gore da se prvenstvo Balkana održi naredne godine kod nas, u Crnoj Gori, konkretno u Podgorici. Siguran sam da ćemo uspjeti da taj šampionat organizujemo na najbolji mogući način a ovaj meč reprezentacija Regionalne lige i Italije biće nam neka vrsta generalne probe. Vjerujem i znam da će nam na tom putu ka uspješnoj realizaciji ovih manifestacija pomoći Ministarstvo sporta i Glavni grad – uostalom, kontakte sam već uspostavio i naišao na ogromnu podršku“– zaključio je  Blažo Šaranović, predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore.