Vršilac dužnosti Direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović upriličio je svečani prijem za delegaciju Bokserskog Saveza Crne Gore nakon nedavnog uspjeha Milovana Sekulovića na evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

 

Delegaciju BSCG, pored osvajača bronzane medalje, činili su Predsjednik Saveza Božidar Vuksanović, selektor Dragan Đuričković i sportski direktor Dražen Brajović.

 

„ Sa zadovoljstvom i radošću primio sam vijest o velikom uspjehu za crnogorski olimpijski boks, i sam svjestan činjenice koliko je teško osvojiti medalju na nekom od najvećih takmičenja. Ovo je sjajan rezultat ne samo za naš boks, već i za crnogorski sport. Vašom istrajnošću, željom, zalaganjem i odličnom saradnjom u okviru Saveza kao i sa svim nadležnim insitucijama dokazali ste da nijedan cilj nije nedostižan, i da je bronzana medalja sa evropskog prvenstva produkt svega navedenog. Vrhunski sportista, pored sportskih kvaliteta, mora da teži ka tome da bude kompletna ličnost. Na osnovu informacija dobijenih iz BSCG, Milovan je na pravom putu ka postizanju tog cilja. Naravno, za to će mu biti potrebna puna podrška svih nas koju će, uvjeren sam sa sigurnošću, imati dok god bude istrajan u namjeri da ispuni sve zadate kriterijume od strane BSCG. Ovaj uspjeh velika je satisfakcija za buduće planove BSCG, ali i za dalji rad svih nas koji želimo još veći progres crnogorskog sporta. „ – kazao je Vušurović.

 

Predsjednik bokserskog Saveza Crne Gore Božidar Vuksanović zahvalio je Vušuroviću na prijemu, ujedno i velikoj podršci institucije na čijem je on čelu.

 

„ Vaša podrška bila je od izuzetnog značaja za uspjeh našeg Milovana Sekulovića, jer ste doprinijeli da poboljšamo stanje u Savezu u svim segmentima. BSCG uvijek je težio ka najvišim ciljevima. Još jednom smo dokazali da boks kao jedan od sportova sa najvećom tradicijom u Crnoj Gori ima i dalje veliku perspektivu. Medalja osvojena na evropskom prvenstvu veliki je stimulans za naredne korake koji će u velikoj mjeri doprinijeti još većoj stabilnosti Saveza u svim sferama funkcionisanja. – istakao je Vuksanović i dodao: „ Težićemo ka tome da UMS pružimo logističku podršku i sugestije i u smislu dodjele sredstava klubovima koji u najvećoj mjeri doprinose radu Saveza i daju najveći broj reprezentativaca. – zaključio je Vuksanović.

 

Povodom uspjeha Milovana Sekulovića, Igor Vušurović, u ime institucije na čijem je čelu, uručio je prigodne poklone delegaciji BSCG.