Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin pobijedio je večeras u Glazgovu Škotlanđanina Rikija Brnsa u eliminacionom meču za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC. Zlatičanin je pobijedio sudijskom odlukom 2:1(115:113, 115: 113, 113:115) u 12 rundi. Zlatičanin je bio bolji tokom čitavog meča, a najdominantniji je bio u prvoj kada je lijevim snažnim krošeom Škotlanđanina poslao na pod.

Zlatičanin je istovremeno osvojio internacionalnu titulu prvaka svijeta, u verziji WBC. Brns je bivši šampion svijeta, u verziji WBO, u lakoj i superlakoj kategoriji, a šampionski pojas branio je tri puta.

Na profesionalnom ringu ostvario je 36 pobjeda, ima i tri poraza, dok je jedan meč završen bez pobjednika. Naš Dejan Zlatičanin je bez poraza, a kao profesionalac ostvario je 19 pobjeda, od kojih 13 nokautom.

“Došao sam u Glazgov da pobijedim. Ne želim ništa drugo da kažem, sve što znam pokazaću i reći u ringu”, rekao je Zlatičanin na konferenciji za novinare. Predsjednik CPBF Milorad Martinović kazao je da će pobjednik tog meča dobiti priliku da boksuje za šampionski pojas, odnosno da izazove šampiona Omara Figerou.

Meč između Zlatičanina i Brnsa je bio glavna borba večeri.

Ovaj meč je prenosila je britanska televizija Skaj sport.