Bojana Gojković je nastavila sa sjajnim rezultatima. Djevojka iz Bokserskog kluba Budva osvojila je zlatnu medalju na prestižnom turniru „The Golden Girl“ u švedskom Borasu. U velikom finalu najbolja mlada sportiskinja Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta za 2018. godinu pobedila je jednoglasnom odlukom sudija Ameliju Garsiju iz Engleske. Podsećanja radi, Bojana je nedavno osvojila i zlatnu medalje na Kupu nacija u Somboru, a prošle godine je osvojila titulu prvaka Evrope u juniorskoj konkurenciji. U dosadašnjoj karijeri Bojana Gojković je doživela samo jedan poraz.

Na turnir “The Golden Girl” u švedskom Borasu učestvovala je i Tamara Radunović, koja je u četvrtfinalu pobedila Đordanu Sorentino iz Italije, ali je u polufinalu posle čudnog sudijskog kriterijuma poražena od Kali Buseli iz Engleske, pa je morala da se zadovolji bronzanim odličjem.

Bojana Gojković i Tamara Radunović, koje su sjajno odbranile ugled Crne Gore u Švedskoj su članice Bokserskog kluba Budva i rade sa trenerom Nikolom Ružićem.