Bojana Gojković najbolja bokserka Međunarodnog memorijalnog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan”

Završen je 19-ti Međunarodni memorijalni bokserski turnir za seniore “Mustafa Hajrulahović Talijan”, još jedan veliki pripremni događaj uoči EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade i AIBA Svjetskog Prvenstva za seniore. Turnir je bio u fokusu proteklog vikenda, cijeli Balkan ga je pratio. Crnogorska reprezentacija se vratila sa tri medalje (1 zlatna i 2 bronze) i proglašenjem za najbolju bokserku Turnira, koje je odato Bojani Gojković.

Evropska šampionka u boksu za juniore 2018. i 2019. i za mlade 2020. godine, Bojana Gojković, u kategoriji  do 57 kg vratila se nakon dobrog početka i pobjede nad Rumunkom, Banciu Martinom, pobjedila je Italijanku, Cacamo Michelu. Gojković je osvojila zlatnu medalju dobivši meč protiv reprezentativke Finske, Tereze Makinen. Bojana Gojković je proglašena najboljom bokserskom Turnira.

Remzo Iković u kategoriji do 57 kg, jednoglasnom odlukom sudija izgubio je meč protiv Francuza, Samuela Kristohurija.

Edin Alković u kategoriji do 60 kg  jednoglasnom odlukom sudija izgubio je meč protiv Poljaka, Pawela Bracha.

Nikola Radenović u kategoriji do 63.5 kg  jednoglasnom odlukom sudija izgubio je meč protiv Bosanca, Bojana Zečevića

Stefan Savković u kategoriji do 75 kg podjeljenom odlukom sudija dobio je meč protiv reprezentativca Velša, Taylora Bevana. U polufinalnom meču izgubio je borbu protiv Italijana, Manfredija Marioija i osvojio bronzanu medalju.

Petar Marčić u kategoriji do 80 kg još prvog dana Turnira pokazao je umijeće pobjedivši Škotlanđanina, Seana Lazerinija. U polufinalu Turnira izgubio je borbu protiv Italijana, Commeyja Alfreda i osvojio bronzanu medalju.

Crnogorske boksere pratio je selektor reprezentacije Nikola Ruzić. Konačan rezultat sa zlatnom medaljom i dvije srebrne medalje, kao i proglašenjem za najbolju bokserku Turnira ukazuje da su naši bokseri spremni da se uhvate u koštac ne samo na Ervopskoj u Budvi već i na Svjetskoj sceni u oktobru ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *