Boško Drašković: Jadranski biser jači nego ikad

Budva će u periodu od 16. do 22. februara biti epicentar evropskog boksa. Trideseti po redu međunarodni turnir u uzrastu mladih, Jadranski biser, okupiće boksere i bokserke iz desetak država, što je u ovo vrijeme, opterećeno pandemijom na svjetskom nivou, više nego solidan odziv. Budva će tako, nakon manje od tri mjeseca, biti domaćin još jednog vrhunskog bokserskog takmičenja.  

„Prva provjera za našu zlatnu generaciju u ovoj godini biće turnir u Budvi. Jadranski biser će u februaru okupiti jedan dio svjetskog boksa, s obzirom da će pored izuzetno jakih reprezentacija Rusije, Ukrajine, Bugarske, Gruzije učestvovati i Uzbekistan i Indija. Biće ovo pravi test za naše boksere i bokserke pred Svjetsko prvenstvo koje je planirano za april mjesec u Poljskoj. Mi ćemo Jadranski biser sigurno dočekati potpuno spremni i motivisani, i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je selektor reprezentacije Boško Drašković.

Dolazak nacionalnih timova planiran je za utorak, 16. februar, dok će prvi takmičarski dan biti 17. februar. Finalne borbe su na programu 21. februara. Velika je šteta što mnoge države imaju značajnih poteškoća sa aktuelnom pandemijom, jer bi odziv bio neuporedivo veći. Ali i pored toga, imajući u vidu prijavljene zemlje, nema sumnje da će kvalitet boksa biti na najvišem mogućem nivou.

„Svi koji imaju veze sa našim sportom znaju da Rusija i Ukrajina spadaju u vodeće reprezentacije Evrope, ali isto tako i Bugarska koja je na minulom Evropskom prvenstvu imala dva šampiona u muškoj konkurenciji. Izuzetno nas raduje dolazak Uzbekistana, zemlje koja je bila najbolje rangirana na poslednjim Olimpijskim igrama, ali i Indije koja je dokazana svjetska sila, naročito u ženskoj konkurenciji. Smatram da naši takmičari imaju kvalitet da se nose sa svima njima, ali opet naglašavam i veliko iskustvo koje će steći u predstojećim mečevima, bez obzira na rezultat. Jer naše vrijeme tek dolazi“, zaključio je Drašković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *