Bronza za Petra Liješevića u Mađarskoj

66-ti Međunarodni memorijalni turnir “Bocskai” održan je u petodnevnoj režiji za seniore i seniorke u Debrecinu, u Mađarskoj. Turnir je organizovan u svih 12 ženskih i 13 muških težinskih kategorija uključenih u zvanični program IBA-e.

Međunarodni memorijalni turnir “Bocskai” jedan je od najstarijih evropskih međunarodnih takmičenja posle Memorijalnog turnira u Strandži. Ovaj prestižni turnir donio je velike šampione poslednjih decenija. Finale je podijeljeno na dva dana.

Naši takmičari ostvarili su sledeće rezultate:

  • Bojana Gojković, u kategoriji do 57 kg, svoj prvi meč u seniorskoj konkurenciji izgubila je jednoglasnom odlukom sudija od Mađarice Szabine Szucs, koja već ima iskustva u seniorskoj kokurenciji.
  • Petar Marčić, u kategoriji do 80 kg, drugog dana Turnira, imao je snažnu kontrolu meča, ali je ipak izgubio borbu podijeljenom odlukom sudija protiv Ukrajinca, Bogdana Tolmačova.
  • Petar Liješević u kategoriji do 86 kg, drugog dana Turnira, kategorisan kao tinejdžerska senzacija i buduća nada Crne Gore, dobio je borbu podijeljenom odlukom sudija protiv Mađara, Adama Tota. U polufinalnom meču protiv Ukrajinca, Isakova Andriie, igubio je jednoglasnom odlukom sudija, čime je osvojio bronzanu medalju na ovom jakom Turniru.

Takmičare je na Turniru pratio selektor, Nikola Ružić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *