BRONZANA MEDALJA ZA TOMISLAVA ĐINOVIĆA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Tomislav Đinović 60kg kao najmlađi reprezentativac Crne Gore sa samo 19 godina, osvojio je bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope za seniore. On je u osmini finala prekidom u trećoj rundi savladao Kovaca Kruzita iz Mađarske, dok je u četvrtfinalu napravio veliku senzaciju savladavši u borbi za medalju do tada aktuelnog vice-šampiona Evrope Hamrauja Loanesa iz Francuske. Na žalost zbog povrede vilice on neće nastupiti u polufinalu gdje je trebao da se bori protov Svevoloda Sumkova iz Rusije.

Stefan Savković 71kg je nakon pobjede u osimini finala nad Gurgenom Madojanom iz Jermenije u četvrtfinalnom meču tijesno poražen od domaćina Jovana Nikolića.

Petar Marčić 80kg je u osmini finala savladao Sinembia Legansea iz Belgije, a u četvrtfinalu je poražen od Jojerlina Cezara iz Francuske.

Dilan Prašović +92kg je u osmini finala pobjedio Baniulisa Algirdasa iz Litvanije, dok je u četvrtfinalu izgubio prekidom od Luke Pratljačića iz Hrvatske.

Tamara Radunović 70kg je u čevtrtfinalu u veoma tjesnom meču poražena od Regine Lakos iz Mađarske.

“Od pet boksera koji su nastupili svih pet su dosli do četvrtfinala odnosno do borbi za medalje što je samo po sebi istorijski momenat. Tomislav Đinović je apsolutni heroj ovog šampionata, jer je jedini uspio da preskoči stepenicu više i da donese prvu mušku seniorsku medalju za naš boks u nezaviznoj Crnoj Gori. Takođe, svi ostali nasi reprezentativci su pokazali kvalitetan boks. Više niko naše boksere ne smatra za lake prepreke i to me raduje, jer vidim da veliki rad daje svoje plodove. Treba se istaći da nakon seniorskog srebra Bojane Gojković i bronze Tamare Radunović iz 2022. godine, Đinoviceva medalja, kao i sve medalje u mlađim uzrastima na velikim takmičenjima poslednjih godina dokazuju da je boks najprogresniji sport u Crnoj Gori. Imamo jasne ciljeve pred sobom i sigurno nećemo stati na ovome. Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih kao i Crnogorskom Olimpijskom Komitetu na podršci, a posebno Aleksandru Klemenku predsjeniku Bokserskog saveza Crne Gore koji je najzaslužniji za dinamiku razvoja boksa u Crnoj Gori.” – Nikola Ružić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *