REPREZENTACIJA CRNE GORE PROGLAŠENA ZA NAJUSPJEŠNIJU, A LUKI GAČEVIĆU JE URUČEN PEHAR ZA NAJBOLJI MEČ TURNIRA

Mlada reprezentacija Crne Gore u boksu je učestvovala na međunarodnom turniru “GREATEST OPEN” koji je održan 20 i 21 avgusta u Lazarevcu. Na turniru su učestvovali bokseri iz Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Bugarske i domaćina, Srbije. Sa obzirom da je većina boksera u ljetnjem periodu van takmičarske forme, organizator turnira se potrudio da upari što veći broj borbi u dva takmičarska dana kako bi svi učesnici imali koristi u vidu borbene prakse.

Izvještaj rezultata naših takmičara:

Tomislav Đinović, u kategoriji do 57 kg, prvog dana pobjedio je Kovača Kruzita iz Mađarske uz kontrolu borbe tokom cijelog meča. Drugog dana je odradio nezvanični sparing meč protiv Aleksandra Janisa iz Bugarske i bez sumnje je dokazao da je promjena kategorije iz 60 kg u 57kg dobro uticala na njegov reprertoar u ringu.

Luka Gačević, u kategoriji do 63,5 kg, prvog dana tunira napravio je veliko iznenađenje pobjedivši Krašimira Džurova iz Bugarske koji je bio dvostruki šampion Evrope u juniorskom uzrastu. Drugog dana Luka je odradio revanš meč sa istim protivnikom i izgubio na poene za nijansu. Treba uzeti u obzir da je njegova kategorija 60 kg i da je on na ovom turniru boksovao u kategoriji više i to je vjerovatno presudilo u ishodu na drugom meču.

Damjan Liješević, u kategoriji do 67 kg, prvoga dana pobjedio je jednoglasno Balasza Kiralija iz Mađarske. On je drugog dana odradio sparing meč bez proglašenja pobjedinika protiv Stoilova Dimitrija iz Bugarske.

Đorđe Smolović, u kategoriji do 75 kg, prvog dana boksovao je protiv Vilijama Čolova iz Bugarske, koji je tri puta šampion Evrope u uzrastu školaraca i juniora. Smolović je dobro otvorio borbu, ali je na kraju prve runde primio jedan kontra udarac nakon kojeg je sudija u ringu odlučila da prekine meč. Đorđe je bio potpuno spreman da nastavi borbu, ali sa poštovanjem je prihvaćena sudijska odluka. On je sledećeg dana boksovao protov Stejlana Strahilova takođe iz Bugarske i ubjedljivo pobjedio.

Marko Mijović, u kategoriji do 80 kg, prvoga dana izgubio je podjeljenom odlukom sudija od Stefana Krasnića, koji je aktuelni šampion Srbije. Marko je i pored manjka iskustva napravio dobar otpor i vidan napredak. Drugog dana je odradio sparing meč bez proglasenja pobjednika protiv Adama Krstovića iz Srbije.

Đorđe Lainović, u kategoriji do 92 kg, nije imao protivnike, jer su nažalost prijavljeni u njegovoj kategoriji u poslednjem trenutku otkazali učešće na turniru.

“Ovaj turnir je za nas prošao kao uvertira za predstojeće događaje i dobro nam je poslužio u cilju skupljanja iskustva i provjere trenutnog stanja kako bi znali na čemu da poradimo u daljem periodu. Vremena za gubljenje nemamo tako da već za nedelju dana mlada reprezentacija odlazi na izuzetno jak međunarodni turnir “VOJVOĐANSKA ZLATNA RUKAVICA”. Ni malo ne sumnjam da ćemo biti spremni za glavno takmičenje u ovoj godini u tom uzrastu, a to je Prvenstvo Evrope za mlade, koje se održava u Budvi u oktobru” – selektor Nikola Ružić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *