Zlato, srebro i dvije bronze za Crnu Goru

Dvadeset pet finala održano je osmog takmičarskog dana na EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade EUBC u Budvi. Grčka, Norveška i Španija osvojile su prve zlatne medalje u istoriji šampionata, dok su Bojana Gojković, Nadežda Golubeva, Azalija Amineva, Radoslav Rosenov i Vilijam Čolov ponovo osvojili medalje.
Ukupno impresivan broj od 27 država osvojilo je najmanje jednu medalju, a 18 zemalja je predstavljalo 25 finala. Sve sesije i akcije na EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade EUBC prenosile su se uživo na EUBC YouTube kanalu kao i na MNE Sport 3 televizijskom kanalu.
Bokseri rođeni 2003. i 2004. godine imali su pravo da učestvuju na EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade u Budvi. Na Prvensvtu su predstavljene nove težinske kategorije za mlade, djevojčice su mogle da učestvuju u 12 dok su dječaci u 13 različitih težinskih kategorija.

Tehnički delegat EUBC Evropskog prvenstva za mladeu boksu bila je gospođa Susanne Karrlander iz Švedske.

Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Letonija, Litvanija, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska i Ukrajina borile su se za medalje.

Bezbjednost svih učesnika, kontinuirani ljekarski pregledi, socijalno distanciranje, higijenske pripreme, nošenje maski i sve zdravstvene kontrole bili su odgovornost lokalnih organizatora u Crnoj Gori, kao i izbjegavanje novih slučajeva Covid-19.

Bojana Gojković (57 kg) osvojila je zlatnu medalju pobjedivši Ruskinju, Alinu Puškar na EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade. Bojana je četvorostruka prvakinja Evrope.

Đorđe Smolović (71 kg) je izgubio u finalnom meču protiv Rusa, Prokudina Daniia, i time osvojio srebrnu medalju na EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade.

Damjan Liješević (67 kg) i Đorđe Lainović (92 kg) osvojili su bronzane medalje na EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade.

Crnogorska mlada reprezentacija je ovim rezultatom pokazala veliki uspjeh a samim tim što se i nalazi na podjeljenom petom mjestu po statistici EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *