18 država prijavljeno za “Jadranski biser”

Osamnaest nacija se prijavilo za takmičenje na Međunarodnom turniru za mlade “Jadranski biser”. Crna Gora je aktivnija nego ikada u istoriji boksa, a domaćini smo nekoliko međunarodnih takmičenja svake godine.
Naše prvo međunarodno takmičenje u 2022. godini je Međunarodnog turnira za mlade “Jadranski biser”, koje će se održati u Budvi od 8. do 14. marta. Ulazna lista sadrži nekoliko jakih budućih nada, uključujući osvajače medalja sa raznih Prvenstava. Bokseri, iz ukupno 18 država, Albanije, Jermenije, Hrvatske, Danske, Finske, Gruzije, Grčke, Kube, Italije, Kazahstana, Kosova, Crne Gore, Holandije, Sjeverne Makedonije, Norveške, Srbije, Švedske i Španije prijavili su se za učešće na predstojećem Turniru (približno 100 boksera i 30 bokserski).
Prije početka takmičenja jednonedeljni Međunarodni trening kamp u Budvi je više nego posjećen.

Prvi takmičarski dan Turnira biće 9. marta u Budvi, a finale je 13. marta. Organizatori takmičenja su Bokserski klub Budva uz podršku Opštine Budva. Mladi bokseri mogu da učestvuju u 12 ženskih i 13 muških težinskih kategorija na  Međunarodnom turniru za mlade “Jadranski biser”.
Događaj će biti pripremni događaj za predstojeće EUBC Evropsko prvenstvo u boksu za mlade  koje će se održati u Sofiji, Bugarska, od 10. do 22. aprila. Bokseri rođeni 2004. i 2005. godine imaju pravo da učestvuju na Turniru.
Živopisni grad Budva bio je domaćin EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade 2020. i 2021. godine i Crna Gora je pokazala nevjerovatan razvoj tokom pandemije Covid-19. Predsjednik BSCG, Alexander Klemenko, je pokretač budvanskog i crnogorskog boksa, a pošto je predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, bokserski život u zemlji prešao je u novu eru. Bezbjednost svih učesnika, kontinuirani ljekarski pregledi, socijalno distanciranje, dezinfekcija i nošenje maski i sve zdravstvene kontrole isplanirani su do detalja kako bi se izbegli novi slučajevi Covid-19 tokom Turnira.

BSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *