BUDVA DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA ZA MLADE U OKTOBRU

Dana 14.05.2024. u Zagrebu na radnom sastanku između rukovodstava Bokserskog Saveza Hrvatske i Bokserskog Saveza Crne Gore, a povodom organizacije Svjetskog Prvenstva u boksu za mlade 2024. godine, a uz punu podršku IBA (Svjetske Bokserske Federacije), donijeta je zajednička odluka da se ova manifestacija održi u Crnoj Gori, u Budvi, u periodu od 20.10. do 06.11.2024. godine.

Naši Savezi će u prijateljskoj i plodnoj saradnji učestvovati u organizaciji ove važne sportske manifestacije.

Svjetsko Prvenstvo u boksu za mlade 2024. je nesumnjivo jedan od najznačajnijih sportskih događaja ikada održanih u regionu, a posebno u Crnoj Gori. Očekuje se da će ovaj turnir okupiti oko 1.500 učesnika (sportista, trenera, članova međunarodnih sportskih delegacija i navijača) iz najmanje 65-70 zemalja, sa svih kontinenata.

Nesumnjivo da je takva saradnja u organizaciji sportskih događaja od globalnog značaja i daje ogroman doprinos za razvoj sporta i sportskog turizma na našim prostorima, kao i za razvoj i jačanje čvrstih i dugoročnih prijateljskih međunarodnih odnosa zasnovanih na temeljima i neprikosnovenim načelima Olimpizma.

Bokserski savez Crne Gore, planira da, uz podršku Vlade Crne Gore, Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, Olimpijskog komiteta Crne Gore, Opstine Budva, sa velikim ponosom i odgovornošću, uskoro počne proces pripreme organizacije Svjetskog Prvenstva za mlade 2024. godine.

U proteklih nekoliko godina Bokserski Savez Crne Gore (BSCG) je bio organizator nekoliko velikih sportskih događaja, uključujući 4 Evropska Prvenstva, 2 Svjetska Kupa i Euro Kupa, koji su prema zaključcima stručnjaka održani na veoma visokom i profesionalnom nivou.

IBA (Svjetska Bokserska Federacija) cijeneći doprinos našeg nacionalnog saveza (BSCG) u razvoju evropskog i svjetskog boksa, odlučila je da naš savez oslobodi od uplate obavezne kotizacije za organizaciju Svjetskog Prvenstva u iznosu od 500.000,00 švajcarskih franaka, što je samo po sebi, značajno priznanje za naš uspjeh i veliki doprinos razvoju sporta u Crnoj Gori.

CRNA GORA, samo NAPRIJED!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *