Crnogorska reprezentacija sa peharom, 3 srebra i 1 bronzom iz Subotice

Završen je 39-ti Međunarodni bokserski turnir za mlade „Vojvođanska zlatna rukavica“. Najjači turnir u regionu okarakterisan je i kao snažan pripremni događaj uoči EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade koje će se u oktobru održati u Budvi, u Crnoj Gori. Na turniru je učestvovalo 15 zemalja kroz 106 borbi, pri čemu je turnir bio u fokusu protekle sedmice, jer ga je cijeli svijet pratio. Crnogorska reprezentacija se vratila sa četiri medalje (3 srebra i 1 bronza) i peharom za najbolji meč.

Evropska šampionka u boksu za juniore 2018. I 2019. I za mlade 2020. godine, Bojana Gojković, u kategoriji  do 57 kg vratila se na međunarodne događaje na Međunarodnom bokserskom turniru za mlade „Vojvođanska zlatna rukavica“. Nakon dobrog početka i pobjede nad Ruskinjom, Ulijanom Savrovom , pobjedila je Mađarku Beatu Vargu koja je kontrolisala sva tri kola u Subotici. Gojković je osvojila srebrnu medalju izgubivši meč podjeljenom odlukom sudija (3:2) protiv Ruskinje, Aline Pushkar. Upravo ovaj meč proglašen je za najbolji meč turnira, te se Bojana vraća i sa peharom pored srebrne medalje.

Nada crnogorskog boksa, Đorđe Smolović, prvog dana Turnira u kategoriji do 71 kg obezbjedio je medalju na Turniru pobjedivši Italijana, Omara Forantea. Smolović je trećeg dana Turnira pobjedio šampiona Ukrajine, Bryhadenka Vlacheslava, plasiravši se u finale turnira. Smolović je finalni meč izgubio od Gruzijca, Zhorzhorianija Giorgia, osvojivši srebrnu medalju.

Senzacionalni uspjeh Đorđa Lainovića ostavio je trag trećeg dana Turnira u kategoriji do 92 kg u pobjedničkom meču protiv Ukrajinca, Vladimira Kulikovskog. Lainović je osvojio srebrnu medalju izgubivši meč protiv Ukrajinca, Kulieva Dzhamala

Tomislav Đinović u kategoriji do 57 kg drugog Turnira podjeljenom odlukom sudija dobio je meč protiv Rumuna, Lanuta Chiriaca, ali je trećeg dana Turnira doživio poraz izgubivši meč protiv Ukrajinca, Tsykaloa Rusiana, čime je osvojio bronzanu medalju.

Luka Gačević u kategoriji do 60 kg podijeljenom odlukom sudija izgubio je meč protiv Ukrajinca, Danila Drizhana, dok je Marko Mijović u kategoriji do 80 kg odlukom sudija izgubio u potpuno izjednačenom meču protiv domaćina, Ahmeda Mavrića.

Crnogorske boksere su pratili selektor reprezentacije Nikola Ruzic i trener iz bjelopoljskog kluba „Bijelo Polje“, Mugosa Kovacevic. Konačan rezultat sa peharom, 3 srebra i 1 bronze predstavlja odličan pokazatelj da su naši bokseri napravili vidan napredak i da možemo očekivati od njih da pokažu dobar boks na EUBC Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *