Nikola Ružić novi Selektor Bokserske reprezentacije Crne Gore

Selektor Bokserske reprezentacije Crne Gore, Boško Drašković, podnio je ostavku na to mjesto.

Drašković se obratio medijima sa sledećom izjavom:

“Ovom prilikom obavještavam medije o ostavci koju podnosim na mjesto Selektora bokserske reprezentacije Crne Gore zbog novog poslovnog angažmana. U selektorskom pozivu sam utkao svu strast i posvećenost koja me pratila i tokom bokserskih dana, neizmjerno sam ponosan na sve uspjehe koje su bokseri u protekle 4 i po godine postigli u ringu, na sva odličja kojima su okitili sebe i mene. Zadovoljstvo mi predstavljaju i promjene u samom Savezu i opstanku moje ideje koja me vodila od samog početka da bokser mora da bude na prvom mjestu jer smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas.
Moje djelovanje će se nastaviti kroz Bokserski klub “Nikšić” i to me neizmjerno raduje, jer sve ovo što danas jesam izgradio sam kroz ovu plemenitu vještinu. Takođe želio bih da dodam da ću u skladu sa svojim mogućnostima biti na raspolaganju u pomoći rada reprezentacije.”

Kako se u Bokserskom savezu Crne Gore konstantno radi na unaprjeđenju i razvoju boksa, to je Predsjednik BSGC, Alexander Klemenko, dao predlog za imenovanje novog Selektora. Upravni odbor BSCG je jednoglasno imenovao Nikolu Ružića na mjesto Selektora Bokserske reprezentacije Crne Gore. Nikola Ružić već dugi niz godina radi sa bokserima, pri čemu je baš iz Bokserskog kluba “Budva” iznjedrio Evropske i Svjetske šampione u boksu, te je zbog toga opravdan izbor imenovanog.

Ružić se zahvalio na izboru sledećim riječima:

“Zahvaljujem se rukovodstvu BSCG na čelu sa Predsjednikom, Aleksandrom Klemenkom, što su me predložili i izabrali za novog Selektora reprezentacije. To je velika obaveza i daću sve od sebe da tu poziciju maksimalno opravdam. Ambicije su kod mene uvjek velike, još veći rad je pred nama. Čvrsto vjerujem da će naši bokseri obradovati naciju na sledećoj Olimpijadi u Parizu 2024 godine. Dosadašnjem Selektoru, Bošku Draškoviću, mom uvaženom kolegi i prijatelju, želim svu sreću u daljem radu i siguran sam da će on uvjek moći sa raznih pozicija da da veliki doprinos crnogorskom boksu.”

BSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *