Odluka Disciplinske komisije BSCG

Tokom finalnog dana Pojedinačnog Prvenstva Crne Gore, koje je održano 11. i 12. decembra 2021. godine u Nikšiću, dogodio se skandal, a koji je napravio Aleksandar Brajković. Sve vrijeme tokom njegovog ispada u toku je bio direktan televizijski prenos na televiziji MNE Sport. Imajući u vidu da pomenuti bokser ujedno obavlja i funkciju trenera u klubu za koji nastupa, njegov ispad ima još veću težinu, te snosi još veću odgovornost. Takvo nedolično ponašanje bacilo je sijenku na naš sport, na naš Savez, kao i sve nas koji se trudimo da boks postavimo na mjesto koje mu pripada. Stoga se ovako nedolično ponašanje neće tolerisati, i biće najstrožije kažnjeno.

Pojedinačno Prvenstvo Crne Gore predstavlja najvažnije nacionalno takmičenje. Organizovano je na zavidnom nivou, tokom koga nije bilo prigovora sa bilo koje strane, te je ovaj incident pokvario opšti utisak kompletnog događaja. Ovo krši sve etičke i profesionalne norme, pravila za sprovođenje takmičenja i aktivnosti BSCG kao sportske organizacije. Daje negativan primjer mladim sportistima, njihovim roditeljima i svim ljubiteljima boksa koji gledaju naša takmičenja.

Disciplinska komisija Bokserskog saveza Crne Gore, nakon pregleda incidenta nepriličnog i nesportskog ponašanja boksera i trenera Bokserskog kluba „Herceg Novi 98“ iz Herceg Novog, donijela je odluku kojom se suspenduje bokser Aleksandar Brajković iz Herceg Novog, kao bokser i kao trener, sa svih dešavanja u okviru Bokserskog saveza Crne Gore na period od jedne godine dana.

Ovdje možete preuzeti Odluku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *