Održana konferencija BSCG povodom potpisivanja stipendijskih ugovora

Konferencija BSCG povodom svečanog potpisivanja stipendija sa bokserima obavila se u petak 12. avgusta u 11:00 časova u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportskog centra u Podgorici.

Stipendije su potpisali sledeći takmičari i one iznose na mjesečnom nivou za period od 1.1.2022. do 31.12.2022. godine:

  • Bojana Gojković – 300,00€,
  • Petar Liješević – 300,00€,
  • Petar Marčić – 300,00€,
  • Stefan Savković – 300,00€,
  • Đorđe Smolović – 300,00€,
  • Mirko Šarčević – 300,00€,
  • Edin Alković – 200,00€,
  • Remzo Iković – 200,00€,
  • Luka Gačević – 200,00€,
  • Tomislav Đinović – 200,00€.

Ugovore su potpisali i selektor, Nikola Ružić, kao i renomirani međunarodni bokserski stručnjaci Sergej Kudravcev iz Rusije i Vitalij Jarovjev iz Ukrajine. Međunarodni treneri će u narednom periodu svojom stručnošću i iskustvom raditi na unapređenju reprezentacije i klubova.

Predsjednik BSCG, Aleksandar Klemenko, kazao je da će angažovani internacionalni treneri raditi sa reprezentativcima, ali da će biti na raspolaganju i klubovima. On je istakao da BSCG na taj način želi da pruži doprinos razvoju boksa u Crnoj Gori. Naglasio je da je želja rukovodstva BSCG da se otvaraju novi klubovi i jačaju postojeći, da se pruži podrška domaćim stručnjacima da napreduju i usavršavaju se. On je najavio da je u planu osnivanje klubova u Ulcinju i Nikšiću i istakao da je podržana inicijativa BK Podgorica za završetak radova sportskog objekta tog kluba.

U svom obraćanju Selektor je podsjetio na ostvarene rezulatate u ovoj godini, navodeći da očekuje da će do kraja 2022. oni biti još bolji. On je najavio da će ekipa na oba velika takmičenja biti maksimalno pripremljena i da će se pokazati u najboljem svjetlu.

Na Konferenciji su imali riječ i dali doprinos Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, i Direktor Direktorata za sport u okviru Ministarstva za sport i mlade,

Ministar Lalošević kazao je da je boks budućnost sporta u Crnoj Gori. On je istakao da cijeni rezultate crnogorskih boksera i da je optimista da će se kvalifikovati na Igre u Parizu i donijeti najljepše vijesti. On je kazao da su crnogorski bokseri bili hit ove godine, da su izuzetno korektni, plemeniti i vaspitani.

Kapiten reprezentacije, Petar Marčić, u ime svih stipendista zahvalio se čelnim ljudima Saveza na dodijeljenim stipendijama i ukazanoj pažnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *