Senzacionalni superteškaš, Dimitrije Milić, osvojio zlato na “Zlatnom gongu”

Na 50-om Međunarodnom seniorskom turniru “Zlatni gong”, koji se od 10-14 novembra održalo u Skoplju, Makedonija, takmičili su se naši takmičari:

  • Lav Lopičić (75kg)- Bokserski klub “Power boxing” Podgorica,
  • Emir Šabotić (80kg)- Bokserski klub “Olympic” Herceg Novi,
  • Milorad Purić (86kg)- Bokserski klub “Power boxing” Podgorica,
  • Dimitrije Milić (+92kg)- Bokserski klub “Power boxing” Podgorica.

Emir Šabotić u četvrtfinalnom meču pobijedio je Hrvata, Marka Kraljevića. On je u polufinalnoj borbi dobio meč protiv Kosovara, Altina Shara, čime se plasirao u finale Turnira i izgubio meč jednoglasnom odlukom sudija od reprezentativca Engleske, Aarona Patricka Bowena. Šabotić se na velika vrata vratio u boks te posle tri jaka meča na Turniru pokazao da može i da će dati sve od sebe.

Milorad Purić je dobio borbu protiv Kosovara, Remza Mustafića, čime se plasirao u finale Turnira, te izgubio meč podijeljenom odlukom sudija od Srbijanca, Slobodana Jovanovića.

Dimitrije Milić je podijeljenom odlukom sudija dobio finalni meč protiv Engleza, Courtney-a Bennett-a. Senzacionalni Milić je uspjeo u Skoplju zadati dovoljno udaraca da pobijedi Engleskog super teškaša, koji ima veliko iskustvo i dugo boksuje.

Lav Lopičić je izgubio borbu od Velšanina, Garana Crofta.

Naši seniori iz Skoplja donose zlato (Milić), dva srebra (Purić i Šabotić) i bronzu (Lopičić).

Njih je na turniru pratio trener Sergeii Vakeryna (Bokserski klub “Olympic” Herceg Novi).

Na Turniru su bili i naši službenici, Dragoljub Radović (delegat) i Miloš Danilović (sudija), koji je proglašen za najboljeg sudiju Turnira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *