Bojani Gojković zlato i pehar za najbolju bokserku u Sarajevu

Seniorska reprezentacija Crne Gore je učestvovala na međunarodnom turniru “Mustafa Hajrulovic Talijan” koji je održan od 20. do 25. septmbra u Sarajevu. Na turniru su učestvovali bokseri iz 14 zemalja. Od naših takmičara Bojana Gojković osvojila je zlato i pehar za najbolju bokserku turnira, Milorad Purić srebro, dok su Stefan Savković, Petar Marčić i Edin Alković osvojili bronzane medalje.

Bojana Gojković je u kategoriji do 54kg direktno u finalu pobjedila veoma dobru Dzenifer Lehajn iz Irske i sa razlogom proglašena za najbolju bokserku turnira.

Milorad Purić je u kategoriji do 86kg u četvrtfinalu pobjedio Remza Mustafića sa Kosova, zatim u polufinalu Sulejmanija Muhameda iz Jotdana, dok je u finalu izgubio od Alhindovi Adela takođe iz Jordana i tako osvojio srebrnu medalju.

Petar Marčić je u polufinalu iste kategorije izgubio od boksera iz Jordana koji je savladao i Purića u finalu.

Stefan Savković je u kategoriji do 71kg u četfrtfinalu pobjedio Sebastijana Nitu iz Rumunije, dok je u polufinalu izgubio od Ejaskis Zejda iz Jordana koji je petoplasirani na Svjetskom prvenstvu od prošle godine.

Đorđe Smolović je takođe nastupio u kategoriji do 71kg i na svom prvom seniorskom turniru izgubio u četvrtfinalnom meču podjeljenom odlukom sudija od Hotvata Vladislava iz Slovačke.

Tamara Radunović je direktnno u finalu trebala da boksuje protiv Adriane Muhić iz Slovenije, međutim protivnica iz zdravstvenih razloga nije mogla da nastupi, pa smo sledećeg dana organizovali uz dogovor sa supervizorom meč van programa turnira sa težom bokserkom iz BiH koju je Tamara rutinski pobjedila i uspiješno se vratila u ring nakon više od dvije godine pauze i dva porođaja.

Edin Alković je u kategoriji do 63,5kg u polufinalnom meču izgubio od Samuela Romana iz Rumunije.

Dimitrije Milić je u superteskoj kategoriji +92kg u četvrfinalu izgubio od domaćeg boksera Juraja Solda.

“Ovaj turnir je bio od najvećeg značaja našim djevojkama Bojani i Tamari koje su osjetile ring pred seniorsko prvenstvo Evrope koje ih oćekuje za 20ak dana u Budvi. Momcima je ovo bila prva provjera forme posle ljetnje pauze i pokazalo se na čemu treba raditi u narednom periodu.” selektor Nikola Ruzić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *