Đinović osvojio bronzu na “Vojvođanskoj zlatnoj rukavici”

40. Međunarodni turnir “Vojvođanska zlatna rukavica” održava se u Subotici 12. do 19. septembra. Turnir se broji kao jedan od najjačih omladinskih takmičenja na svijetu i 21 država sa četiri kontinenta ovoga puta uzele su učešće sa 48 takmičarki i 141 takmičarom . Turnir je pripremni za predstojeće IBA omladinsko Svjetsko Prvenstvo u boksu koje će se održati u La Nusiji, region Alikante, Španija od 13. do 27. novembra.

Crnogorski omladinski reprezentativci ostvarili su sledeće rezultate:

  • Božović Filip u kategoriji do 54 kg, izgubio je četvrtfinalni meč od reprezentativa Kazahstana, Abdualija Almata;
  • Đinović Tomislav u kategoriji do 60 kg, dobio je četvrtfinalni meč protiv reprezentativca Srbije, Džida Filipa , dok je izgubio polufinalni meč od reprezentativca Ukrajine, Ahapova Ivana, i time osvojio bronzanu medalju;
  • Radenović Nikola u kategoriji do 67 kg, osmofinalni meč dobio je predajom od strane reprezentativca Njemačke, Husnutdinova Davuda, ali je izgubio meč protiv reprezentativca Kazahstana, Shakhara Ruslana;
  • Šarčević Mirko u kategoriji do 75 kg, dobio je osmofinalni meč protiv reprezentativca Indije, Sainija Gaurava, ali jeizgubio četvrtfinalni meč pd reprezentativca Njemačke, Semoa Maleka.

Reprezentativce su na turniru ispratili trener reprezentacije Nikola Ružić i lični treneri boksera Momčilo Zlatičanin i Mugoša Kovačević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *